چگونه هنگام درس خواندن تمرکز کنیم؟
چگونه-هنگام-درس-خواندن-تمرکز-کنیم-؟

آیا برای شما هم پیش آمده است که وقتی می خواهید مطالعه کنید تمرکز ندارید و فکرتان جایی دیگر است. اصلا نگران نباشید چرا که پرت شدن حواس و عدم تمرکز هنگام درس خواندن مسئله طبیعی است که حتی برای بهترین دانش آموزان هم اتفاق می افتد. برای این که بتوانید هنگام درس خواندن تمرکز حواس داشته باشید، تنها لازم است که الگوهای مطالعاتی خود را کمی دگرگون کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی راه های افزایش تمرکز هنگام درس خواندن صحبت کنیم.

روش های افزایش تمرکز هنگام درس خواندن

1 – تاثیر برنامه ریزی برای افزایش تمرکز هنگام مطالعه

یکی از عوامل افزایش تمرکز هنگام درس خواندن داشتن برنامه ریزی برای مطالعه است. اگر قرار است در طول روز به مدت طولانی درس بخوانید، یک برنامه زمانی برای خودتان تهیه کنید. بازه های درس خواندن خود را بین 60 – 75 دقیقه تنظیم کنید و بین آن ها زمان های استراحت 10 -15 دقیقه ای داشته باشید. ذهن شما نیاز به استراحت دارد تا تغذیه شده و دوباره متمرکز و آماده درس خواندن شود. این مقاله تغذیه سالم برای دانش آموزان به شما کمک می کند تغذیه سالم داشته باشید.

هم چنین برای افزایش تمرکز سعی کنید هر بار پس از استراحت، موضوع درسی خود را تغییر دهید تا از خستگی ذهن خود جلوگیری کنید. انتخاب یک درس جدید باعث هوشیار شدن ذهن شما و با انگیزه شدن خود شما می شود که برای افزایش تمرکز هنگام درس خواندن مفید می باشد.

2 – زمانی را به فکر کردن درباره مسائل غیر درسی اختصاص دهید

گاهی اوقات مسائل غیردرسی و اتفاقات روزمره به ذهن ما فشار می آورند و ناخودآگاه ما را به حدی مشغول می کنند که مانع تمرکز کردن و درس خواندن می شوند. مهم نیست این مسائل خوب و شیرین باشند، یا بد و ناراحت کننده. ما تصور می کنیم که بر افکارمان کنترل و تسلط نداریم، درحالی که این تصور اشتباه می باشد و ما قادر هستیم افکارمان را کنترل کنیم. در همان لحظه که موضوع غیرمرتبطی به ذهنتان خطور کرد و مانع تمرکز کردن شما شد، در همان لحظه فکر کردن به آن موضوع را متوقف کنید. لحظه ای صبر کنید، فکر کردن به آن موضوع را متوقف کنید و دوباره تمرکز کرده و به درس خواندن ادامه دهید. شما رهبر و کنترل کننده افکارتان هستید. همانطور که به آن موضوعات اجازه دادید وارد ذهن شما شوند، آن ها را از ذهنتان بیرون کنید، این مورد یکی از ترفند های افزایش تمرگز هنگام درس خواندن است.

برای غلبه بر این افکار مزاحم و افزایش تمرکز هنگام درس خواندن ، به خودتان بگویید که پس از اتمام مطالعه به موضوع مورد نظر فکر می کنید. بهتر است یک تکه کاغذ کنار دستتان داشته باشید و موضوعات غیردرسی که هنگام درس خواندن به ذهنتان می رسد را روی آن بنویسید تا مطمئن شوید پس از اتمام مطالعه درباره آن موضوع فکر می کنید هنگامی که شما مطمئن باشید که در نهایت و پس از پایان درس خواندن به آن موضوع فکر خواهید کرد، ذهن شما مقداری آرام می شود و می توانید بیشتر روی درس خواندن تمرکز کنید. در نهایت نیز پس از این که زمان درس خواندن شما به پایان رسید، در زمان استراحت به مسائلی که روی کاغذ نوشته بودید رسیدگی کنید. این موضوع یکی از شیوه های افزایش نمزکز هنگام در خواندن است که به شما کمک زیادی برای افزایش تمرکز می کند.

3 – پس از یک مطالعه متمرکز به خودتان پاداش بدهید

یکی از تکنیک های افزایش تمرکز هنگام مطالعه پاداش دادن به خودتان است. گاهی اوقات برای ادامه دادن و بهتر شدن نیاز به انگیزه و تشویق شدن دارید. هر چند، اگر هنگام درس خواندن تمرکز داشته باشید، مطالب را بهتر یاد می گیرید و نمرات بهتری کسب می کنید و این خودش بهترین پاداش شماست. اما می توانید به خودتان قول بدهید درصورتی که موفق شوید هنگام درس خواندن تمرکز داشته باشید و حواستان کمتر پرت شود، به خودتان پاداش دهید. مثلا 5 – 10 دقیقه بیشتر استراحت کنید، خوراکی که دوست دارید را برای خودتان تهیه کنید یا هر نوع پاداش دیگری که باعث خوشحالی شما می شود و به شما انگیزه می دهد و باعث مطالعه موثر در نوجوانان و دانش آموزان می شود برای این که هنگام درس خواندن تمرکز داشته باشید، بیشتر تلاش کنید.

سایر مقالات مشاوره ای پایه هفتم
نتیجه‌ای پیدا نشد.

این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید